اخبار روز فناروی ابران در خصوص ارزش افزوده تلفن همراه چه می دانید؟ خدمات ارزش افزوده تلفن همراه عبارت است از خدمات و کارهای که ممکن است در طول شبانه روز از آنها دانسته یا ندانسته استفاده می کنید.
خدمات ارزش افزوده تلفن همراه در گوشی هوشمند شامل تبلیغات موبایل | مسابقه | رای گیری | پرداخت موبایلی | تلویزیون آنلاین | پخش موسیقی آنلاین | دانلود موسیقی | زنگ انتظار تماس | بازی | بازی آنلاین | خدمات ورزشی و سرویس های اطلاع رسانی از جمله خدمات ارزش افزوده تلفن همراه است که کاربران گوشی هوشمند در مواقعی ندانسته از آن ها استفاده کرده و مبالغی پرداخت می نمایند.
همانطور که در گذشته شنیده اید استفاده ندانسته برخی از کاربران این سرویس ها و کسر هزینه ها جهت استفاده از آن خدمات باعث شده بود تا برخی از شرکت های فعال در حوزه خدمات ارزش افزوده با تسهیل سود های بسیار بالا مشغول انجام این فعالیت بودند.
در این بین خوشبختانه وزارت ارتباطات جهت جلوگیری و سرو سامان دادن به این وضعیت و جلوگیری از تسهیل درآمد های میلیاردی و اختلاس های به وجود آمده وارد میدان شدن و برای جلوگیری از کلاهبرداری اینترنتی مصوبه ای را ابلاغ نمود که به موجب آن شرکت های ارائه دهنده ی سرویس های خدمات ارزش افزوده ملزم به دریافت درخواست خدمات ارزش افزوده از سوی مشترک و همچنین صدور صورت حساب اختصاصی برای مشترکان خود جهت استفاده از آن خدمات صادر نمایند.
اخبار فناوری سرویس خدمات ارزش افزوده تلفن همراه یا VAS که مخفف “Value Added Services ” می باشد شامل سرویس ها وخدمات معمول اپراتور های تلفن همراه مانند ایرانسل و همراه اول نمی باشد این سرویس ها شامل ارتباط صوتی و پیامک معمولی می باشد.
اخبار روز فناوری ایران با بیان اینکه سرویس خدمات ارزش افزوده گوشی هوشمند که در بالا به تفصیل بیان شد عبارتند از تلویزیون آنلاین ، پخش موسیقی آنلاین ، دانلود موسیقی ، آوای انتظار ، بازی آنلاین ، تبلیغات موبایلی و دیگر سرویس های رایج در این حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات می باشد.
همانطور که در دیگر اخبار روز فناوری ایران خوانده اید استفاده از این خدمات باید به صورت اختیاری باشد اما بعضی از شرکت های ارائه دهنده خدمات سرویس ارزش افزوده با روشی غیر قانونی اقدام به کلاهبرداری از مشترکان خود نموده اند. که رشد بی سابقه این شرکت ها و کلاهبرداری از مشترکان باعث شده بود تا در حداقل ۲ سال گذشته مبالغ قبض گوشی ها و شارژ پولی شماره اعتباری همراه اول ایرانسل و رایتل زودتر از حد معمول در مقایسه با تماس های صوتی و ارسال پیامک معمولی گردد.
این مشکلات و بی قانونی در حوزه سرویس ارزش افزدوه تلفن همراه باعث شد تا وزیر ارتباطات وقت آقای آذری جهرمی در اواخر سال ۹۷ واکنش نشان داده و از کشف باند بزرگ تخلف در حوزه سرویس ارزش افزوده خبر دهد.
وی در این خصوص در اخبار روز فناوری ایران اعلام نمود در طی چند ماه بررسی بالغ بر ۲۲ میلیارد تومان از مشترکان تلفن همراه گوشی هوشمند کلاهبرداری شده است که شرکت های ارائه دهنده سرویس ارزش افزوده متخلف موظف شده اند تا با برگزداندن مبالغ دریافتی از مشترکان خود موجبات رضایت آنان را فراهم نمایند. آذری جهرمی در ادامه این خبر اعلام کرد که پرونده های مذکور جهت بررسی و طی سیر قانونی خود به دادستانی کل کشور ارسال گردید.
اما ماجرای کلاهبرداری ها میلیاردی سرویس ارزش افزدوه در همین جا ساکن نماند. براساس مصوبه ۱۴۷ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات اعلام شده است که ” برای ارائه خدمات ارزش افزوده پیامکی از سوی اپراتورها تائید مشترک برای فعالسازی الزامی است ” اما در این بین سوء استفاده از عدم آگاهی مردم و کاربران این سرویس ها ادامه دار شد.
همانطور که بارها اطلاع رسانی شده است که مشرکان اپراتور های تلفن همراه می توانند از طریق شمارهگیری #۸۰۰* با تمامی شماره تلفن های مربوط به اپراتور های تلفن همراه از سرویس های ارزش افزودهای خود مبنی بر فعال بودن سرویس ها اطلاع حاصل نمایند و در صورت عدم تمایل آن را حذف نمایند اما این روند هنوز متوقف نشده است.
اما بعداز تمام این وقایع شاید بتوان گفت که تنها کار مناسبی که در این حوزه انجام پذیرفت این مسئله بود که با ابلاغ سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از آخرین ماه سال ۱۳۹۷، خدمات سرویس های ارزش افزوده تلفن همراه برای سیم کارت های جدید اپراتور های همراه اول ایرانسل و رایتل غیر فعال گردید. و فقط افرادی که هنگام خرید سیم کارت تلفن همراه متقاضی استفاده از این سرویس ارزش افزوده بودند آن را برروی سیم کارت خود فعال نمودند. اما غیر فعال کردن سرویس ارزش افزوده تلفن همراه با تمام گفته ها مافیای سرویس ارزش افزوده تلفن همراه گوشی هوشمند همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد.
اخبار روز فناوری ایران ارسال رایگان پیامک برای همین وزیر محترم ارتباطات اواخر سال گذشته اعلام کرد که با این کلاهبرداران به صورت جدی برخورد می شود. وی در خصوص به واحد خبر اخبار روز فناوری ایران گفت: “اگر خدمات واقعی سرویس ارزش افزوده که موجب حمایت از کسب و کارهای نو پای اینترنتی می باشد. از کلاهبرداری ها تفکیک نشود در آینده ای نه چندان دور این سرویس خدمات سرویس ارزش افزدوه به طور کامل قطع می شود.
اما این مسئله برای خیلی از فعالان این حوزه خوشایند نبوده و باعث بروز اعتراض های بسیاری در این حوزه گردید. اما وزیر داغ و آتشی وزارت ارتباطات همچنان روی نظر و تصمیم خود پا برجا بوده است. و تذکرات لازم را به شرکت های متخلف اعلام نموده اند.
وزیر ارتباطات در ادامه خبر فناوری و ارسال پیامک رایگان اعلام نمود که مشترکانی که بدون اطلاع آنان از حساب آنها کلاهبرادی صورت گرفته است می توانند شکایت کنند. چرا که گردش مالی شرکت های خدمات ارزش افزوده و سرویس ارزش افزدوه تلفن همراه طی ۳ سال گذشته بنابر اظهار مدیران عامل این شرکت ها حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان درآمد نا مشروع کسب نموده اند.
در این بین از سوی وزیر اعلام شد که بیشتر از ۱ میلیون نفر از کاربران بابت استفاده از خدمات سرویس ارزش افزوده به قوه قضائیه طی یک هفته شکایت کرده اند. در اواخر آذر ماه ۹۸ نیز اعلام شد که با مصوبه هیات وزیران، “اگر اپراتوری سه بار در سال تخلف کند باید حدود ۴۵ میلیارد تومان جریمه بپردازد و علاوه بر جرایم بحث تعلیق، کاهش مدت اعتبار و لغو پروانه نیز مطرح شده است.”
اما ماحصل این کش و قوس این شد که بالاخره در آخرین جلسه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات سال ۹۸، ضوابط مربوط به استفاده از خدمات ارزش افزوده توسط این کمیسیون تصویب گردید. که دارنده پروانه ارائه خدمات ارتباطی را موظف می کرد تا پس از دریافت درخواست خدمات سرویس ارزش افزوده از سوی مشترک، شرح خدمات، هزینه و زمان استفاده از آن را به مشترک اطلاع دهد و در نهایت برای مشترک باید بصورت جداگانه صورتحساب صادر شود به این صورت مصوبه مذکور نیز به روشهای جلوگیری از کلاهبرداری های ارزش افزوده اضافه شده است.
اخبار روز فناوری ایران
تیم آموزشی داده پردازی گیلان نوین
کد خبر: N99103